Piedalījāmies Guntara Lašauri sludinātāja amatā ievešanas dievkalpojumā Priekulē

Nav noslēpums, ka mūsu aprindās izskanēja domas, ka Jelgavas draudze ir atņēmusi Priekulei garīdznieku. Taču viss ir daudz skaistāk. Nevis atņēmusi, bet iekustinājusi procesu, kura rezultātā mūsu LBDS (Latvijas Baptistu Draudžu Savienība) un Priekules baptistu draudze ir ieguvusi jaunu garīdznieku.

Līdz ar man izteikto aicinājumu nākt kalpot Jelgavas baptistu draudzē, radās vajadzība meklēt un atrast jaunu kalpotāju Priekules baptistu draudzē. Protams, ka sākumā bija grūti un nepatīkami apzināties, ka notiks kādas izmaiņas, taču iznākums bija labāks. Tas viss kopā prasīja divarpus gadus.

Mēs sapratām vajadzību un sākām lūgt Dievu pēc jauna garīdznieka. Kā Priekules draudzes padome, mēs definējām, kāds vadītājs un ar kādām spējām Priekules draudzei ir vajadzīgs. Tad pacietīgi sastādījām sarakstu ar mums zināmiem garīdzniekiem, kurš būtu tas piemērotākais. Sākām aicināt ciemos. Ironiski, bet notika tā, ka pus gada laikā sapratām, ka mūsu izraudzītie kandidāti neviens nenāks. Turpinājām lūgt Dievu un rīkoties. Arī Priekules draudzes priekšnieks Guntars Ķeris izteica domas, ka nav labi mums atņemt kādai draudzei garīdznieku. Jāturpina lūgt meklēt.

Paldies Dievam, ka mums ir BPI (Baltijas Pastorālais Institūts), kurš sūta studentus kalpošanas praksē uz dažādām esošām draudzēm un jaundibināmām draudzēm Latvijā. Arī Priekules draudzē kalpoja BPI students Guntars Lašauri. Priekules draudze viņu ievēroja un saprata, ka vēlas izaicināt un lūgt apsvērt iespēju kļūt par tās garīdznieku. Laiks gāja, lūgšanas notika, sarunas notika, šaubas notika, viss notika kā parasti dzīvē tas ir. Taču pienāca diena, kad Guntars ar savu sievu Inu deva savu JĀ vārdu un Priekulē tagad ir jauns garīdznieks. Es ticu, ka tas ir pareizi, es ticu, ka tā ir Kristus griba un Dievs izrauga jaunus kalpus.

Man ir liels prieks pazīt Guntaru un viņa sievu Inu, kā arī viņu bērnus. Viņi ir drosmīgi cilvēki, kuri ir atsaukušies aicinājumam kalpot Dievam Priekules baptistu draudzē, pilsētā un novadā. Dievs ir labs!

Jelgavas baptistu draudzes mācītājs / Mārcis Zīverts

Bildes no ievešanas dievkalpojuma Priekulē skatieties ŠEIT

 

This entry was posted in Bez tēmas. Bookmark the permalink.

Comments are closed.