Atbalstam VBS /Vasaras Bībeles Skolu/ Auces baptistu draudzē

 

Vasaras Bībeles skola Aucē norisinājās no 23.-27. jūlijam.

VBS sapulcina bērnus, jauniešus dažādos vecumos, kuriem bija iespēja uzzināt vairāk par Jēzu Kristu kā mūsu Kungu un Glābēju. Viņiem bija iespēja piedalīties dažādās nodarbībās, kuras vadīja kalpotāji no Jelgavas baptistu draudzes kopā ar kalpotājiem no Amerikas. Es biju kā skolotāja Bībeles stāstu nodarbībās kopā ar manu tēti Leonīdu Barsuku. Kā skolotāja VBS piedalījos pirmo gadu. Bija interesanti redzēt kā bērni nāk uz nodarbību un cītīgi klausās tajā, ko skolotāji stāsta, bet vēl interesantāk bija klausīties viņu atbildēs uz uzdotajiem jautājumiem. Man bija iespēja būt ar bērniem ne tikai Bībeles stāsta nodarbībā, bet pavadīt viņus uz visām pārējām nodarbībām un palīdzēt tikt galā ar dažādiem uzdevumiem. Katru dienu pirmā nodarbība bija Bībeles stāsts, kurā varēja mācīties stāstus no Bībeles, gan par pazudušo Avi, gan par to kā Jēzus uzmodināja Lācaru no mirušajiem, gan par Pāvila un Sīlas neticamo atbrīvošanu no cietuma un arī par neticīgo Tomu. Pēc Bībeles stāsta nodarbības sekoja rokdarbu nodarbība, kurā atbilstoši dienas tēmai notika interesanti  rokdarbi. Pēc rokdarbiem sekoja Našķu nodarbība, kurā gatavoja no ēdiena kaut ko, kas atgādina par dienas tēmu. Pēc Našķiem bija Mūzikas nodarbība, kurā varēja spēlēt spēles un dziedāt. Pēc Mūzikas nodarbības sekoja Sporta nodarbība, kura bērniem patika vislabāk, jo varēja kārtīgi izkustēties.

Iespaids par VBS Aucē ir labs, jo mācot bērnus guvu arī jaunas zināšanas pati.  Pats labākais man liekas šajā visā ir sadraudzība ar cilvēkiem, ka var iepazīt viens otru tuvāk un, ka visai manai ģimenei bija iespēja kalpot.

Samanta Barsuka, Jelgavas baptistu draudze

************************************************************************************************************

Šogad pirmoreiz piedalījos Vasaras Bībeles skolā Aucē, kā kalpotāja. Kad biju mazāka, tad pati biju piedalījusies Vasaras Bībeles skolā, bet kā dalībnieks nevis kalpotājs. Kādreiz tētis ar mammu bija stāstījuši, kāda agrāk bija Bībeles skola, kā viņi kalpoja, kādas bija izjūtas un ko tur dara. Es nevarēju iedomāties kā ir kalpot Bībeles skolā. Man pašai tur būt un kalpot ir pavisam savādāk. Pirmajā dienā bija atrakcijas. Sagaidījām mūsu draugus no ASV  un sākām darboties. Katram kalpotājam bija dota stafete, kura bija jāvada. Man bija stafete ar lidojošajiem šķīvīšiem. Katrā stafetē bija iespēja nopelnīt žetonus. Pret žetoniem vēlāk varēja iegādāties dažādas lietiņas. Bērni un jaunieši tiešām bija  priecīgi un protams, arī mēs kalpotāji. Katru dienu bija kaut kas savādāks un interesantāks. Man nebija konkrēti viena grupa kurā man bija jākalpo, bet es gāju un darīju, kur nepieciešama palīdzība. Gan pie rokdarbiem, gan mūzikā.

No šīs Bībeles skolas esmu ieguvusi daudz jauku un patīkamu emociju, jaunu pieredzi, daudz jaunas un interesantas idejas, kā arī ciešāku draudzību gan ar Auces jauniešiem un bērniem, gan ar draugiem no ASV, gan ar pašiem kalpotājiem.

Alīna Barsuka, Jelgavas baptistu draudze

Bildes no Vasaras Bībeles skolas skatieties ŠEIT

This entry was posted in Bez tēmas. Bookmark the permalink.

Comments are closed.