Jaunieši muzicē Spāres luterāņu draudzē

Mūsu jauniešu muzikālās grupas vadītājs Guntis bija saņēmis uzaicinājumu no Spāres evanģēliski luteriskās draudzes 24. augustā muzicēt viņu dievnamā. Jaunieši noturēja vairākus mēģinājumus. Ļoti atbildīgi gatavojās, lai iepriecinātu Spāres un tuvākās apkārtnes iedzīvotājus.

Izrādās, ka Spāres draudzei šogad ir 360tie Gadasvētki. Katru mēnesi kādā no piektdienas vakariem, pie viņiem brauc kādi mūziķi, lai svinētu svētkus visa gada garumā. Tā arī pienāca 24. augusta vakars un jaunie mūziķi, solisti kopā ar vecākiem un 3 mašīnām devāmies uz Spāri. Mūs ļoti gaidīja Santa un izrādīja īpašu viesmīlību. Jaunieši noturēja mēģinājumu un tad viss varēja sākties. Bija jauniešu dziedātas dziesmas, Bībeles lasījumi, mācītāja Mārča īsa uzruna un kopēja lūgšana.

Bija kādi īpaši notikumi. Pirmais bija tas, ka ļoti patīkami bija redzēt kā vecāki atbalsta savus bērnus un iegulda viņos laiku, enerģiju un radošumu. Vecāki ir pirmie palīgi, atbalsts bērniem. Koncerta laikā mazajam bundziniekam pēkšņi viena no bungām piedzīvoja tehnisku kļūmi. Mazais bundzinieks turpināja spēlēt un te, pavisam nemanot, tētis novērsa radušos kļūmi un viss varēja mierīgi turpināties. Otrais notikums bija tas, ka uz koncertu piekrita atbraukt kāds vīrs, kurš nekad nebija bijis dievnamā, bet tas vakars bija īpašs, un viņš bija un dzirdēja kristīgas dziesmas, Dieva Vārdu un piedalījās lūgšanā. Trešais notikums saistās ar pašu dievnamu, jo Padomju gados dievnams bija kolhoza kartupeļu noliktava. Kāda māsa pirms koncerta atcerējās, kā viņa šeit ir strādājusi, un atceras baznīcu kā noliktavu. Tagad, pēc daudziem gadiem, šeit ir viss restaurēts, lai cilvēki varētu klausīties un piedzīvot Dievu. Draudzē ir jaunas ērģeles, restaurēti soli un grīda, notiek remonts sakristejā un pats galvenais – tur ir Dievu mīloši cilvēki, kuri mīl citus cilvēkus un pilnīgi nodevušies, kalpo Dievam.

Paldies par Spāres luterāņu draudzes uzaicinājumu, izrādīto viesmīlību un doto iespēju mūsu jauniešiem mācīties kalpošanu. Dievs ir labs!

Dažas bildes no koncerta  ŠEIT

 

This entry was posted in Bez tēmas. Bookmark the permalink.

Comments are closed.