Draudzes kalpotāju un vadītāju plānošanas sapulce

2018. gada 20. oktobra rītā devāmies uz Platones kristiešu centru, lai draudzes kalpotāji un vadītāji varētu būt kopā. Mēs gribējām, lai izbraukuma sapulce būtu kvalitatīvs laiks kopā, atpūta, sarunas, pielūgsme, iedvesma, Dieva svinēšana un apzināties realitāti, kur mēs esam paši un kurp ved  mūsu kalpošana Dievam Jēzum Kristum.

Mūs uzrunāja Platones mācītājs Andris Millers ar sveicieniem, Dieva Vārdu un lūgšanu. Mūsu pašu jaunieši vadīja mūs pielūgsmes dziesmās. Tad iepazināmies ar stāstu no Bībeles par Nehemiju, kurš atjaunoja Jeruzalemes mūrus būdams trimdā un kalpojot ķēniņam kā atbildīgais par vīna piegādi.

Mēs spēlējām iepazīšanās spēli “Pulkstenis”, kurā varējām atklāt, kādus nedarbus esam darījuši bērnībā un kāds brīnišķīgs notikums katram ir bijis pēdējā gada laikā. Kādi no dalībniekiem teica, ka šī bija viena no labākajām dienas nodarbībām.

Vēlāk izveidojām 3 darba grupas, kurās centāmies saprast, kā mēs katrs piedzīvojam Dievu draudzē, ģimenē un kalpošanās, kurās esam iesaistīti. Mācījāmies viens no otra pieredzes.

Pēc izbraukuma secinājām, ka mums ir ļoti jāpievērš uzmanība tam, ko mēs darām. Uz kāda pamata izpildām savu kalpošanu un kāda ir mūsu misija. Bībele ļoti skaidri to atklāj ar Jēzus teiktajiem vārdiem:  Mateja ev. 28:16-20 “16 Bet Viņa vienpadsmit mācekļi nogāja uz Galileju, uz to kalnu, kur Jēzus tiem bija pavēlējis. 17 Un, kad tie Viņu redzēja, tie nokrita Viņa priekšā ceļos, bet citi šaubījās. 18 Un Jēzus piegāja pie tiem un uzrunāja tos, sacīdams: “Man ir dota visa vara debesīs un virs zemes. 19 Tāpēc eita un darait par mācekļiem visas tautas, tās kristīdami Tēva, Dēla un Svētā Gara Vārdā, 20 tās mācīdami turēt visu, ko Es jums esmu pavēlējis. Un redzi, Es esmu pie jums ik dienas līdz pasaules galam.” 

Mēs turpinām mūsu kalpošanu ģimenēs, draudzē, lai darītu cilvēkus par Kristus mācekļiem. Tos kristījot un mācot turēt to, ko Jēzus jau ir teicis. Izrādās, ka Bībelē, Jaunajā Derībā ir vairāk kā 40 dažādas pavēles, ko Jēzus ir mācījis cilvēkiem. Mums ir labas starta pozīcijas. Mums nekas jauns nav jāizdomā, bet jāņem Bībele, Svētie raksti par pamatu un jādzīvo Kristum par godu.

Mēs sapratām, ka mums ir ļoti nepieciešama sadraudzība savā starpā kā draudzei, kalpošanas nozarēm un katrai ģimenei un indivīdam. Mēs esam Kristus draudze, Dieva lielā ģimene. Mēs turpināsim kalpošanu, stiprinot viens otru sadraudzībā, piepildot mūsu draudzes vīziju: “Draudze ir vide, kur mana un tava dzīve mainās!”  Ar šo sāksim un lūdzot mūsu Dievu Jēzu Kristu , Viņam kalpojot, paklausīsim, kurp Viņš mūs vadīs.

Platones kristiešu centra kalpotāji mums parādīja īpašu viesmīlību, bija patīkamas kafijas pauzes un gardas pusdienas. Īpaši paldies Rutai Sīlei.

Mācītājs Mārcis Zīverts

Bildes no sapulces skatieties ŠEIT 

This entry was posted in Bez tēmas. Bookmark the permalink.

Comments are closed.