Izstāde Rīgā “Drosme Būt”

Radoši. Nozīmīgi. Reāli. Izglītojoši. Cieņpilni.

Tie ir tikai daži vārdi, ar kuriem aprakstīt jauno mākslas izstādi “Drosme Būt” – šīs izstādes atklāšana paredzēta nākamajā nedēļā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Tās mērķis ir ciešāk ielūkoties tēmā par spēju un nespēju. Mēs esam aicinājuši māksliniekus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas radīt mākslas darbus, kas rosina aizdomāties par ikviena cilvēka vērtību – arī par to cilvēku vērtību, kas ikdienu pavada ar invaliditāti.

Mūsu tendence ir noteikt cilvēka identitāti pēc viņa spējām vai nespējām. Tomēr ir ļoti svarīgi domāt un dzīvot ar citu attieksmi. Ir svarīgi komunicēt cieņu un godpilnu attieksmi pret tiem, kuri dzīvo ar invaliditāti – fokusējoties uz šo cilvēku spējām, nevis to, ko viņi nespēj.

Tāpēc aicinu Jūs uz izstādes “Drosme Būt” atklāšanas pasākumu trešdien, 13. novembrī pulksten 18.00 Nacionālajā bibliotēkā. Uzrunas teiks pārstāvji no Paralimpiskās komitejas, Labklājības ministrijas, Rīgas Domes, no Lietuvas un Igaunijas vēstniecības.

Būs mūzika un uzkodas.

Jā, būs arī gleznas, daudz gleznu. Gleznas, kas liks jums apstāties un aizdomāties, liks izvērtēt pašiem savas attieksmes un vērtības.

Ceru Jūs sastapt tur!

Ar radošiem sveicieniem –

Čārlzs (Čaks) Kellijs
Bridge Builders International prezidents
Nodibinājuma Partneri valdes loceklis


 

 

This entry was posted in Bez tēmas. Bookmark the permalink.

Comments are closed.